Kom eens langs in de showroom

Regendouches

Een douchekop die het gevoel geeft van een tropische regenbui is voor veel mensen het toppunt van luxe-douchen. Een regendouche is leverbaar van rond 16 cm tot en met 86 x 100 cm.

Watergebruik regendouche

Het watergebruik begint bij ongeveer 9,5 liter per minuut en kan tot een 80 liter per minuut oplopen in het extreemste geval. Hierbij worden natuurlijk ook zeer hoge eisen aan de warm-water voorziening en het afvoersysteem gesteld.

De ene fabrikant levert een plaat met gaatjes en de andere verstopt zeer vernuftige systemen in de regendouchekop zodat het gebruik plezier maximaal wordt.

Waterval douche

Omdat een regendouche niet primair een lekkere harde straal geeft wordt deze vaak ook gecombineerd met bijvoorbeeld een waterval-douche.

Beide douchekoppen worden gekombineerd met een handdouche om bijvoorbeeld de doucheruimte te kunnen schoonmaken. Onze regendouches zijn allen voorzien van een anti-kalk systeem om de langdurige werking te garanderen.

Inbouw- als met opbouwkranen

Een regendouchekop kan tegenwoordig zowel met inbouw- als met opbouwkranen geleverd worden. Natuurlijk geeft de inbouwversie meer vrijheid voor de indeling van de doucheruimte. Het aansluiten van de douchekop kan zowel uit de muur als vanuit het plafond maar er zijn ook modellen die de regendouche-functie combineren met de bevestiging functie van de douchewand.

Voor veel vrouwen is een regendouche niet de meest ideale vanwege de niet altijd gewenste natte haren wat met een regendouche vrijwel onvermijdelijk is en het uitspoelen na het wassen lukt alleen met de betere merken en hogere ketelcapaciteit.

In onze showroom vindt u veel verschillende opstellingen waarin een regendouche is opgenomen.

Meer info?