Project Description

Flaminia

Italiaans sanitair design

In 1954, besloten 23 jonge arbeiders om een ​​eigen bedrijf te beginnen. Ze droegen allemaal, met hard werken en onverdeelde toewijding, bij aan de verwezenlijking van een droom die onmogelijk leek: ze richtten Ceramica Flaminia op , dat in januari 1955 begon met de productie van sanitair.

In het begin van de jaren zeventig werden de productiefaciliteiten van het Flaminia uitgebreid om de groeiende binnenlandse vraag en de eerste verzoeken uit het buitenland bij te houden.

De tijd was gekomen om badkamerarmaturen en -armaturen op een originele manier te ontwerpen,  de Italiaanse samenleving in die tijd faciliteerde deze ontwikkeling, waardoor Flaminia gewaagde innovatieve vormen op de markt kon voorstellen, die een breuk markeerden met de klassieke vormen uit het verleden.

Kom eens langs in de showroom
Download brochure Flaminia

Acquagrande wastafel

De jaren tachtig werden gekenmerkt door een gedeeltelijke mechanisatie van het productieproces, door een overgang van volledig handmatige operaties naar geautomatiseerde systemen, vooral in de gieterij, wat resulteerde in een hogere productiviteit.

In 1996 veranderde Flaminia zijn status in naamloze vennootschap en een paar maanden later kwam er een “revolutie” op gang, toen Roberto Palomba de art direction op zich nam en samen met Ludovica Serafini nieuwe producten begon te ontwerpen. Er werd besloten om zich te concentreren op design om het productassortiment en de badkameromgeving te renoveren, ook door gebruik te maken van externe samenwerkingen, zoals degene die Giulio Cappellini in 1997 ertoe bracht het product te creëren dat het icoon van verandering zou worden: de Acquagrande wastafel.

Afspraak 3D ontwerp maken?
Flaminia aqua grande wastafel zwart
Flaminia in Haarlem

Samenwerking met ontwerpers

Tijdens de crisis bleef het Flaminia Ceramica zoeken naar nieuwe technische en stilistische oplossingen voor zijn keramische producten. De recente samenwerkingen met beroemde Italiaanse ontwerpers zoals Alessandro Mendini en Paola Navone, en internationale ontwerpers, zoals de Nendo studio en Jasper Morrison, zijn het bewijs dat Flaminia van plan is door te gaan met het maken van design sanitair, volledig vervaardigd in Italië, in de overtuiging dat dit kenmerken worden volledig gewaardeerd door de markt.

Afspraak maken

Maak een afspraak voor een 3d ontwerp

Ons (eerste) vrijblijvende gesprek is gratis.

Wanneer u een ontwerp en inrichting-advies wenst met een daaraan gekoppelde offerte, vragen wij een bijdrage van € 200,= die bij opdracht van het orderbedrag wordt afgetrokken.

Afspraak maken

Wilt u het sanitair bekijken?

Kom dan langs in onze showroom in Haarlem!

Openingstijden showroom

Maandag alleen in noodsituaties op afspraak
Dinsdag 09.00 – 17.00 uur
Woensdag 09.00 – 17.00 uur
Donderdag 09.00 – 17.00 uur
Vrijdag 09.00 – 17.00 uur
Zaterdag 09.00 – 16.00 uur
Zondag Gesloten

Bekijk hier de openingstijden van onze groothandel