Project Description

Fima

Italiaans design

De geschiedenis van FIMA (de afkorting van  Fabbrica Italiana Miscelatori Accessori) gaat hand in hand met die van badkamermeubilair en interieurdesign en is gebaseerd op drie specifieke waarden die de ontwerpfilosofie samenvatten: #Groen #Quality #Design. Het bedrijf – opgericht in 1960 door Carlo Frattini – is dynamisch, internationaal en absoluut eigentijds van aard, wat tot uiting komt in innovatieve unieke oplossingen op het gebied van ontwerp, kwaliteit en functionaliteit, waarbij de nadruk ligt op het milieu en de ecologische duurzaamheid.

Kom eens langs in de showroom
Download brochure Fima

Minimaal energieverbruik

De FIMA2-fabriek is in 2016 ontworpen voor een efficiënter beheer van de verschillende productiefasen met machines en systemen van de volgende generatie die het energieverbruik minimaliseren. Het nieuwe productiegebouw wordt ook aangedreven door het fotovoltaïsche systeem dat sinds 2011 in FIMA is geïnstalleerd en is uitgerust met een innovatief galvanisch systeem met nul-emissie.

Het gebruikt driewaardig chroom, een niet-kankerverwekkend materiaal dat geen vervuiling veroorzaakt en de hoeveelheid uitval aanzienlijk vermindert, in plaats van zeswaardig chroom (tegenwoordig gebruikt door 90% van de bedrijven). Lees meer hierover hier.

Afspraak 3D ontwerp maken?