Project Description

Duravit

De traditie van het merk Duravit

‘Deze producent uit Oostenrijk maakt veel douchewanden van hoge kwaliteit’

De traditie van het merk Duravit, zelf een bedrijf dat met zijn eeuwenlange traditie hun sporen heeft verdiend, was ooit “klein begonnen”. Het begon allemaal in Hornberg, Duitsland in 1817 toen Georg Friedrich Horn een aardewerkfabriek bouwde die aanvankelijk uitsluitend gericht was op de fabricage van serviesgoed. In 1956 evolueerde de productie van aardewerk naar porselein, waardoor het productassortiment werd uitgebreid met sanitairkeramiek. Dit bood een platform voor toekomstig succes en introduceerde ook de sanitaire wereld onder een nieuwe naam: Duravit.

Kom eens langs in de showroom

Natuurlijke elementen

Vandaag opereert Duravit AG op internationaal niveau en beschikt over 12 productievestigingen met een personeelsbestand van meer dan 6.469 medewerkers wereldwijd. De regio achter het merk Duravit een bron van de enorme kracht van Duravit, die het blijft cultiveren, is de diepe verbinding met het Zwarte Woud. Daarom is Duravit bijvoorbeeld partner en sponsor van het natuurpark Zwarte Woud, een groot natuurreservaat dat tevens het grootste natuurpark van Duitsland is. Bovendien doet Duravit er alles aan om natuurlijke elementen zoals water, lucht en bodem te beschermen – een proces dat begint met grondstof besparende productiemethoden, waarbij technologieën worden gebruikt zoals waterbehandeling en warmteterugwinning.

Afspraak 3D ontwerp maken?
Duravit_viu_with_xviu. in Haarlem
Duravit badkamer

Duravit en milieu

Het logische vervolg hiervan komt tot uiting in de producten zelf, die waterbesparend zijn. Zelfs met nieuwe producten heeft Duravit een impact op het milieu en zorgt het ervoor dat, wat het ook maakt, het op een verantwoordelijke manier omgaat met natuurlijke hulpbronnen. En deze inspanningen werden zeker erkend: Duravit AG is officieel gecertificeerd voor zijn inzet voor het milieu in overeenstemming met ISO 14001, ISO 50001 en PE.

Afspraak maken

Maak een afspraak voor een 3d ontwerp

Ons (eerste) vrijblijvende gesprek is gratis.

Wanneer u een ontwerp en inrichting-advies wenst met een daaraan gekoppelde offerte, vragen wij een bijdrage van € 200,= die bij opdracht van het orderbedrag wordt afgetrokken.

Afspraak maken

Wilt u het sanitair bekijken?

Kom dan langs in onze showroom in Haarlem!

Openingstijden showroom

Maandag alleen in noodsituaties op afspraak
Dinsdag 09.00 – 17.00 uur
Woensdag 09.00 – 17.00 uur
Donderdag 09.00 – 17.00 uur
Vrijdag 09.00 – 17.00 uur
Zaterdag 09.00 – 16.00 uur
Zondag Gesloten

Bekijk hier de openingstijden van onze groothandel

Waarom kiezen voor Dicks?

  • Ruim assortiment in sanitair en tegels
  • Luxe merken voor een eerlijke prijs
  • Met uw auto op onze gratis parkeerplaats
  • Showroom in Haarlem
  • Naast alle grote design merken ook design sanitair dat je niet overal ziet