Geschiedenis

Dicks Badkamers Haarlem

Ons bedrijf is opgericht in 1908 als filiaal van een drijfriemen fabriek uit Utrecht door A.F. Dicks. Later veranderde de naam in Dicks en Zn. En in 1934 werd het een zelfstandige onderneming. Door de tijd heen veranderde het assortiment en kwamen bijvoorbeeld appendages en pakkingen op voorraad.

Het bedrijf is in de jaren 60 overgenomen door Dhr. Tullenaar die een neef was van Dicks en toen al jaren werkzaam bij de firma. Later moest hij het bedrijf aan (weer) zijn neef André Lemmers verkopen wegens ziekte.

In de 80-er jaren werd, mede door de opkomst van de centrale verwarming Dicks een serieuze leverancier voor de installatiebranche en aannemerij. De vestigingsplaats naast het Teylers Museum werd steeds krapper en uiteindelijk verhuisde de zaak naar de huidige lokatie met 750 mtr² eigen parkeerplaats. De stap van 270 naar 1000 mtr² bood de mogelijkheid een volwassen showroom te bouwen en de combinatie van Technische Handelsonderneming en Sanitair Showroom is nog altijd een onderscheidende pré.

In 2003 heeft André Lemmers zijn zaak verkocht aan de huidige eigenaars, zijn zoon Arjan Lemmers en de voormalige bedrijfsleider Hendrik Jan Mok.

Voor meer informatie over de huidige Dicks BV klik op de knop >>  over ons.

Dicks -geschiedenis

Wilt u het sanitair bekijken?

Kom dan langs in onze showroom in Haarlem!

Openingstijden showroom

Maandag 09.00 – 17.00 uur
Dinsdag 09.00 – 17.00 uur
Woensdag 09.00 – 17.00 uur
Donderdag 09.00 – 17.00 uur
Vrijdag 09.00 – 17.00 uur
Zaterdag 09.00 – 16.00 uur
Zondag Gesloten

Bekijk hier de openingstijden van onze groothandel

Waarom kiezen voor Dicks?

  • Ruim assortiment in sanitair en tegels
  • Luxe merken voor een eerlijke prijs
  • Met uw auto op onze gratis parkeerplaats
  • Showroom in Haarlem
  • Naast alle grote design merken ook design sanitair dat je niet overal ziet